RealPlayer - RealMedia - RealAudio - RealVideo
RealPlayer-asennus:» Ohjelman haku internetistä
» Asennus 1/4
» Asennus 2/4
» Asennus 3/4
» Asennus 4/4
» Usein kysyttyä
Ohessa vastauksia Kantille esitettyihin kysymyksiin sekä RealPlayerin asennukseen että ohjelmien kuunteluun liittyen.
Mikäli haluat esittää kysymyksen, voit tehdä sen tämän sivun alalaidasta löytyvällä lomakkeella.
Kysymys: Kun avaan erään sivuston RealAudio-tiedostoja Windows-koneella (RealPlayer10), kone ilmoitti ensimmäisen äänitiedoston kohdalla tarvitsevansa jonkin codekin. Samoja ääniä kuunnellessa Linuxissa (RealPlayer10) saan vain ilmoituksen, jonka mukaan codekkia ei ole saatavissa. Missä vika?
Vastaus: Uudet RealPlayerit (ja Helix Player) eivät suoraan sisällä tukea kaikille mediatyypeille, vaan tarvittavia ohjelman osia (esimerkiksi koodekkeja) haetaan ja asennetaan koneelle tarpeen mukaan. Esimerkiksi jo jokseenkin vanhan Realaudio3-koodatun äänen toistamiseen tarvitaan erikseen ladattava koodekki. Tätä ja joitain muita koodekkeja ei valitettavasti ole tarjolla Linuxin RealPlayer10 tai Helix Player -mediasoittimiin.
Tällöin voi vain esittää pyynnön sivustoa ylläpitävälle taholle siitä, että sivuston äänet muunnettaisiin uudempaan, yleisesti tuetumpaan muotoon.
Tilanteissa joissa koodekki on saatavilla, RealPlayer / Helix Player hakee sen automaattisesti.
Kysymys: Ohjeidenne vastaisesti realplayer onkin maksullinen! En mitenkään saanut ladattua sitä antamatta luottokortin numeroa.
Vastaus: RealPlayerista on olemassa sekä maksullinen että ilmainen versio. Mikäli tarkoituksena on ladata ilmainen versio, tulee sivustolla muutamassa kohdassa seurata linkkiä "Free RealPlayer", jonka kirjoitusasu poikkeaa hieman eri sivuilla. Mikäli luottokorttitietoja kysytään, ollaan eksytty väärään paikkaan.
Kysymys: Mistä saan vanhemman realplayerin vähän vanhempaan ja hitaaseen koneeseen?
Vastaus: Realin sivuilla on listattu kaikki soittimien eri versiot, jotka ovat ladattavissa.
Kysymys: Saako realplayerin muihin kuin windowssehin?
Vastaus: Saa kyllä. Käytännössä kaikkiin Windowsseihin, Macciin, Linuxiin, Unixiin ... Realin sivuilla on listattu kaikki soittimien eri versiot, jotka ovat ladattavissa.
Kysymys: Miksei realplayeria saa suomeksi?
Vastaus: Suomi on markkina-alueena verrattain pieni. Tämä heikentää mahdollisuutta saada useimpia ohjelmistoja suomen kielellä - ohjelmistotalojen panos suhteessa tuotokseen jää usein liian pieneksi. Toiveet asiassa kannattaa esittää real.com:lle.
Kysymys: Saako Realplayerin mobiililaitteisiin?
Vastaus: Kyllä saa. Tuettuina ovat esimerkiksi Pocket PC -standardin mukaiset kämmenmikrot, Palm OS 5, Nokian kommunikaattorit sekä Nokian S60 ja S80-standardien mukaiset puhelimet.
Lisää aiheesta Realnetworks-sivustolla.
Kysymys: Miksei äänitiedostojen kuuntelu onnistu työpaikaltani - se kyllä onnistuu samalla tietokoneella kotona?
Vastaus: Kuulostaa siltä, että palomuuri pysäyttää kyseisen liikenteen. Suurten työnantajien laajoissa verkoissa tietoturvasäännökset ovat usein tiukkoja. Periaatteena on usein "kaikki mitä ei ole erikseen sallittu, on kielletty tai estetty". Tämä voi estää myös liikennöinnin RealPlayerin käyttämissä porteissa.
Ongelmaa voi kokeilla purkaa muutamaa eri kautta.
Esimerkiksi Yleisradion tarjontaa seuratessa yleensä riittää, että muuttaa RealPlayerin asetuksia seuraavasti: Ylävalikosta "Tools" -> "Preferences" -> "Connection" -> "Network Transports" -> "RTSP Settings". Varmista, että alimpana kohdassa "Attempt to use HTTP..." on rasti. Tällöin RealPlayer pyrkii ensin käyttämään parempilaatuisia UDP- ja TCP-tekniikoita ja tämän jälkeen vielä HTTP-tekniikkaa. Hyväksy painamalla OK, tämän jälkeen tee sama "PNA Settings" -napin takana avautuvassa ikkunassa.
Toinen vaihtoehto on pyytää ylläpitoa vapauttamaan käyttöön tarvittava porttiliikenne. Yleensä avattaviksi porteiksi riittävät 7070, 7071 ja 554 TCP:lle tai 6970-7170 UDP:lle.
Lisätietoa porttiliikenteestä Real.com:in sivuilla.
Huom! Kantti.netin kohdalla auttaa parhaiten palomuurisääntöjen muutos, avattavat portit ovat TCP 7070 ja 554.