Sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko sekä Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskuksen (Fimea) johtoryhmä ja henkilöstön edustajat kokoontuivat tiistaina keskustelemaan Fimean kuumentuneesta tilanteesta ja tulevaisuudesta. Fimean siirtyminen Kuopioon jatkuu, mutta aikataulua venytetään neljällä vuodella.
Vuonna 2009 käynnistetyn alueellistamisen seurauksena osa henkilöstöstä irtisanoitui, eivätkä kaikki jääneetkään ole siirtopäätöstä noin vain nielleet.
– On aika karua kieltä, että 70 henkilöä on jo irtisanoutunut ja oli vaara siitä, että 82 henkilöä olisi jouduttu irtisanomaan. Jokainen meistä ymmärtää, että siitä ei hyvä seuraa, Risikko totesi Kuopiossa pitämässään tiedotustilaisuudessa.
Vaikka siirtoa Kuopioon onkin julkisuudessa viime aikoina voimakkaasti kyseenalaistettu, ei muutosta tähän Risikon mukaan ole luvassa. Sen sijaan joustetaan alkuperäisestä tavoitteesta, jonka mukaan siirtymisen piti toteutua vuoteen 2014 mennessä - siirtymisaikataulu venyi vuoteen 2018 asti.
– Alueellistamispäätöstä ei peruta, Kuopio on Fimeansa ansainnut. Kuopiosta löytyy osaamista, Kuopiossa on halua, hinkua ja motivaatiota kehittää Fimeasta nimenomaan eurooppalainen lääkevirasto, lippulaiva, Risikko toteaa. Ministeriön tiedotteessa Fimeasta ollaankin rakentamassa Euroopan parasta lääkevirastoa.
Koska suunniteltu aikataulu on osoittautunut liian tiukaksi, sitä muutetaan. Tavoitteena onkin, ettei siirron vuoksi jouduttaisi irtisanomisiin ja näin lääkkeiden myyntilupaprosessien toimivuus ja lääkehuollon turvallisuus saataisiin turvattua. Lisäksi näin pyritään huolehtimaan siitä, ettei henkilökunnan kokemusta ja asiantuntemusta menetetä.
– Jotta lääkeosaaminen varmistetaan ja Fimea kehittyy siihen mitä haluamme sen olevan, me loimme uuden aikataulun ja monipuolistimme työnteon keinoja, paikkavalikoimaa.
Kartalla pysyy siis edelleen muitakin kaupunkeja kuin Kuopio, kuten Helsinki ja Lontoo.
– Lontoossa sijaitsee Euroopan lääkevirasto EMA, joka on Fimean kannalta erittäin tärkeä yhteistyökumppani. Siellä pitää olla haukkana, jotta sieltä tänne ensiarvoisen tärkeitä töitä saadaan. Lisäksi nmeillä on annettavanamme osaamista sinne, Risikko toteaa.
Muissa kaupungeissa pidettävät tilat ovat kuitenkin työtiloja, eivät toimipisteitä, eikä niissä tule olemaan myöskään asiakaspalvelua.
– Työskentelytiloja olisi ehkä mahdollista saada esimerkiksi eri kaupungeissa olevista Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen toimipisteistä, Risikko arvioi.
– Ymmärrän oikein hyvin, että kysymysmerkkejä vielä on, se on aivan oikein ja niin pitää ollakin. Mutta meillä oli yhteinen tahto. Me haluamme nyt muuttaa tämän hieman melankolisen ja negatiivisen keskustelun positiiviseksi ja nähdä tässä sen valoisan puolen, Risikko toivoi.
Katso myös:
Lisää Fimeasta Kantissa:
Kasvukäyrät kohdilleen
12.10.2011
Opettajat chileläisen viinin jäljillä
10.10.2011
Hyötyä vai haittaa ravintolisistä?
10.10.2011
Hyötyä vai haittaa ravintolisistä?
10.10.2011
Opettajat chileläisen viinin jäljillä
10.10.2011
Miten ja miksi hius kasvaa?
28.9.2011
Virtuaalirekka antaa Poveria ajo-opetukseen
Nimi: Vesa (vieras)
Hieno Simrac, olette alan ykkönen!
Muutamat kerrat olen käynyt rallisimulaattorillanne ajamassa...
Näytä kommentti
Viittomakielen alkeita
Nimi: Nimetön (vieras)
Hei! Tämä viesti tulee tosi paljon myöhässä, mutta vastaanpa kuitenkin. Sormiaakkosia käytetään...
Näytä kommentti
Peruskoulun käsikirja vanhemmille 1/4
Nimi: Minna (vieras)
Kiitos, keskustelut herätti paljon ajatuksia ja oli paljon asioita joihin ei ole kiinnittänyt juuri...
Näytä kommentti
Ajokortilla sosiaaliseen mediaan
Nimi: Jari (vieras)
Ajankohtainen ja kiinnostava aihe, mutta näkökulma oli vähän turhan organisaatioviestintäkeskeinen...
Näytä kommentti
Suden suojeluun kaivataan uusia keinoja
Nimi: Hyvältä vaikuttaa (vieras)
Tuo voisi olla hyväkin keino suden salametsästyksen lopettamiseksi. Luulen että suurin osa...
Näytä kommentti